JUST NU: FRI FRAKT PÅ HELA SORTIMENTET!

  • Fri frakt på köp över 595 kr
  • Övriga ordrar 49 kr
  • 2-7 vardagars leveranstid

Mitchell's

Mitchell's började producera sin "Wool Fat Soap" i början av 1930-talet. Det var kemisten Fred Mitchell som insåg att det naturliga lanolinet från ullfet gjorde hyn len och mjuk hos de lokala fårbönderna, och att det kunde användas av personer med känslig hud. Tvålen är än idag helt naturlig och gjord enligt originalrecept med lanolin som huvudingrediens. Tvålarna från Mitchell's är särskild lämpade för dig med känslig hud.

Raktvål

Produktkategori

Varumärken

Mitchell's Wool Fat Soap är ett klassiskt brittiskt varumärke som har tillverkat tvål sedan 1930-talet. Företaget har sedan dess blivit känt för sin högkvalitativa och närande tvål som passar alla hudtyper.

Historien bakom Mitchell's Wool Fat Soap börjar på 1930-talet i Bradford, England. Grundaren Fred Mitchell var en apotekare som var frustrerad över hur mycket av de produkter som fanns på marknaden torkade ut och irriterade huden. Han började experimentera med olika ingredienser och upptäckte till slut att ullfett, som vanligtvis används för att mjuka upp ull, hade fantastiska hudvårdande egenskaper. Han började då tillverka tvål av detta fett och Mitchell's Wool Fat Soap var fött.

Sedan dess har Mitchell's Wool Fat Soap fortsatt att tillverka högkvalitativ tvål av de finaste ingredienserna. Den mjukgörande egenskapen hos ullfett gör att tvålen fungerar för alla hudtyper, från torr till fet. Dessutom är tvålen parfymfri och innehåller inga hårda kemikalier, vilket gör den till en perfekt val för de som lider av hudirritationer.

Mitchell's Wool Fat Soap är inte bara en högkvalitativ produkt, utan också en vacker och klassisk produkt som är en prydnad i badrummet. Tvålen kommer i en traditionell pappersförpackning som är dekorerad med företagets ikoniska fårlogo.

Idag har Mitchell's Wool Fat Soap också expanderat sin produktlinje för att inkludera andra hudvårdsprodukter, såsom handkrämer och rakprodukter. Alla produkter tillverkas fortfarande i England med samma fokus på högkvalitativa ingredienser och hållbar produktion.

Om du letar efter en högkvalitativ tvål som fungerar för alla hudtyper och som samtidigt är en vacker och klassisk produkt, är Mitchell's Wool Fat Soap det perfekta valet.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen