JUST NU: FRI FRAKT PÅ HELA SORTIMENTET!

  • Fri frakt på köp över 595 kr
  • Övriga ordrar 49 kr
  • 2-7 vardagars leveranstid

Dovo Solingen

Dovo Steelware grundades redan 1906, då som ett litet företag som endast tillverkade rakkninvar. De kommande 30 åren så lyckades företaget att växa och år 1938 så varumärkesskyddade man namnet Solingen, vilket befäst företagets lokala anknytning. Dovo Solingen lyckades överleva både andra världskriget och den elektriska rakapparatens intåg på marknaden genom att bredda sitt sortiment till att även tillverka hårsaxar, vilket än idag utgör en stor del av företagets verksamhet. Dovo Solingen har under andra hälften av 1900-talet lyckats fortsätta att växa, framför allt genom att lansera nya varumärken, för att passa intågen på nya marknader. 1996 lanserades Merkur Solingen som framför allt har ett sortiment bestående av rakhyvlar, och sedan dess har försäljningen ökat. Idag utgör återigen rakningsprodukter Dovo's stora försäljningsområde.

Rakhyvlar

Produktkategori

Varumärken

Dovo Solingen är ett varumärke känt för sina högkvalitativa rakknivar och andra rakredskap, med rötter som sträcker sig tillbaka till 1906. Deras produkter har blivit synonyma med tysk kvalitet och precision, och har sedan länge varit en favorit bland rakentusiaster runt om i världen.

Dovo Solingen grundades av Carl Dorp och Carl Arthur Voos i Solingen, Tyskland, en stad som länge varit känd för sin tillverkning av högkvalitativa rakknivar och andra skärverktyg. Företaget började som en liten verkstad där de två grundarna tillverkade rakknivar för hand, men växte snabbt och blev en av de ledande tillverkarna av rakknivar i Tyskland.

Idag fortsätter Dovo Solingen att tillverka högkvalitativa rakknivar och andra rakredskap med samma omsorg och precision som när företaget grundades för över 100 år sedan. Deras produkter är tillverkade av de finaste materialen, inklusive högkvalitativt stål, och är känt för att hålla i många år med rätt vård.

Dovo Solingen erbjuder ett brett utbud av rakknivar och rakredskap, inklusive klassiska rakknivar, säkerhetshyvlar, rakborstar och mycket mer. De är också kända för sina specialutgåvor och limiterade upplagor, vilket gör deras produkter till eftertraktade samlarobjekt.

Om du söker efter högkvalitativa rakredskap som är tillverkade med omsorg och precision, då är Dovo Solingen ett varumärke att överväga. Med deras långa historia av tillverkning av högkvalitativa rakknivar och andra rakredskap, har Dovo Solingen byggt upp ett rykte som ett av de mest ansedda varumärkena inom rakning.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen