JUST NU: FRI FRAKT PÅ HELA SORTIMENTET!

  • Fri frakt på köp över 595 kr
  • Övriga ordrar 39 kr
  • 2-4 vardagars leveranstid

Rakhyvlar

Här på Timetoshave.se erbjuder vi ett stort sortiment av både säkerhetsrakhyvlar och systemrakhyvlar. Säkerhetsrakhyvlar, eller safety razor, är klassiska rakhyvlar av hög kvalitet med utbytbara dubbeleggade blad. Systemrakhyvlarna är modernare hyvlar från Gillette Fusion och Gillette Mach3 (herr) samt Gillette Venus (dam) samt Wilkinson Sword. Dessa hyvlar säljs tillsammans med utbytbara rakblad.  Är du bara ute efter att köpa rakbladen så finner du dessa här: Rakblad.

Rakblad

Rakhyvlar

Rakborstar

Ställ och Förvaring

Produktkategori

Varumärken

Om rakhyvlar

Sortimentet av rakhyvlar är stort på marknaden, och det är mycket som skiljer dem åt. Dels är rakhyvlarna lämpade för rakning på olika delar av kroppen, men även pris och utformning skiljer mellan rakhyvlar anpassade för samma ändamål. Då rakhyvlar kan vara dyrt, speciellt de med utbytbara rakblad, är det viktigt att ha koll på vad man får för pengarna, och vilken rakhyvel som passar en bäst.

Rakhyveln är ett verktyg som sedan länge använts för att ta bort oönskad hårväxt från kroppen. Vanligen består en rakhyvel av ett litet, skarpt rakblad av stål, samt ett plasthandtag som bladet är monterat mot.

Rakhyveln används vanligtvis, och fördelaktligen, tillsammans med s.k. raklödder. Löddret är till för att för att minska friktionen mellan rakhyvel och huden, allt för en behagligare rakning. Raklödder säljs både på gasbehålare, färdig att användas, och en variant där man kan framställa löddret av raktvål med hjälp av en rakborste.

Rakhyvlar finns både med utbytbara rakblad och engångsrakhyvlar, som kastas efter en användning. Rakapparat är ett alternativ till rakhyvel och raklödder.

Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen